Szicsek zetelaki Erdei Szeder párlat
Erdély, ahogy mi szeretjük. A hegyvidék vadon termő gyümölcseiből, Magyarországon készült finomságok.
Nem minden párlat pálinka, de minden pálinka párlat. pálinka ugyanis csak Magyarországon termett, Magyarországon termelt – és aztán persze Magyarországon cefrézett és főzött – gyümölcsből készülhet. És semmi másból. Az ananászból, banánból, narancsból, gránátalmából, esetlegesen zöldségekből, zellerből, medvehagymából, paradicsomból készült párlatok, habár ugyanazzal az eljárással készülnek, mint a gyümölcspálinkák, azonban – mivel nem itthon termett gyümölcsből, illetve itthon termelt, de nem gyümölcsből, hanem zöldségből készültek – ezeket nem nevezhetjük pálinkának, csupán párlatnak. Tehát a magyar gyümölcspárlatok pálinkák, a nem hazánkban termelt/termett gyümölcsből készült párlatok és a zöldségpárlatok csak párlatok lehetnek. Ennek ellenére, ha nem is helyesen, de gyakran használjuk az ananászpálinka, banánpálinka, narancspálinka, céklapálinka, medvehagyma pálinka, zellerpálinka, paradicsompálinka, spárgapálinka, sütőtök pálinka kifejezést.
|