Statisztikai célokból, valamint a legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében oldalunkon cookie-kat használunk.

Angostura

Az Angostura cég története Simon Bolivar háborúinak idejéig nyúlik. Dr. Siegert, aki Bolivar seregében sebészként szolgált, tökéletesítette az "AMARGO AROMATICO" keveréket, melyet gyógyszerként használt. A béke beköszöntével a jó doktor Venezuela területén élt, Angostura városában, melyet ma Ciudad Bolivar néven ismerünk. Itt folytatta tovább italkeverési tevékenységét, még mindig csak likőröket és keserűket gyártva. A rumok az 1900-as években kerültek a cég portfóliójába, de csak 1936-ban, Robert Siegert színre lépésével nyertek nagyobb teret. 1949-ben hozták létre a Trinidad Distillers Limited-et amely mintegy összefogta a trinidadi lepárlókat, és újabb lökést adott a trinidadi cukornádból párolt rumok fejlődéséhez. A fejlődés azóta nagyjából töretlen, 1971-ben már a Trinidad Distillers Limited lett Trinidad & Tobago legnagyobb exportőre. 1985-ben az Angostura Limited elnyerte a helyi Nemzeti Díjat-at, a Humming Bird aranyérmét a Trinidad és Tobago iparának fejlődéséhez való hozzájárulásáért.
Rendezés:
Az oldal tetejére