Leírás
Riczu Villányi Kékfrankos
A szőlő a Villányi Borvidékről, a siklósi Akasztófa-dűlő meleg katlanjából származik. Vegyszermentesen művelt szőlő, terméskorlátozás (78 q/ha), kézi szüret és egy szép, kiegyensúlyozott évjárat jellemzi a bort. A 16 hónapig tartó, 225 literes másodtöltésű magyar tölgyfahordókban történő érlelésnek köszönhetően az érett, húsos gyümölcsök - cseresznye és meggy - aromája a hordófűszerek intenzív zamatával elegyedve rendkívül kellemes, fanyar ízű bort varázsol a poharakba.
Siklós legjobb déli fekvésű dombjának a legmagasabb pontjáról szüreteltük a borász egyik kedvenc szőlőfajtáját. A 16 hónapos érlelés, a másodtöltésű hordó egy könnyedebb és a testes bor közötti átmenetnek szánta a borász, de teltsége miatt már premium kategóriába. Egy kivételesen szép, a kékfrankos fajtajellegét karakteresen képviselő, igazi villányi vörösbor “született”, melyre Riczu Tamás borász nagyon büszke.