Leírás
Mészáros Bikavér Classic
A Bikavér egy ősi cuvée, Szekszárdi és az Egri borvidéken lehet használni ezt a nevet. A szekszárdi bikavér feltételei, hogy Szekszárdon honos és termesztett kék szőlőből készüljenek, minimum három fajta vörösbor házasításával. Szekszárdon kötelező, hogy minimum 50%-ban kadarka és kékfrankos legyen benne. Előírás, hogy egy évig tölgyfahordós érlelést kapjon.Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szednek.
A szőlő kíméletes feldolgozással készül, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelnek. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16-18 ºC.