Leírás
Kavalan Triple Sherry Cask
A Kavalan whiskyt a tajvani Yuan Shan lepárlóban készítik. A malátázott árpáját egyenesen Skóciából kapják. A whiskylepárlásnál szokatlanul korai vágási pontok alkalmazása miatt alapvetően édes karakterű italokat készítenek, amelynek érleléséhez válogatott, minőségi hordókat használnak; többek között bourbon-, sherry-, portói- és egyéb más boroshordókat. A forró és magas páratartalmú klíma miatt a máshol szokásosnál jóval nagyobb az angyalok jussa, vagyis amekkora mennyiség elpárolog évente a hordóból: az érlelőházak legfelső szintjén akár 42 fok is lehet, az angel's share pedig 15-17%, ellentétben például a Skóciában szokásos évi 1-2%-kal! Ezek az 5-8 éves italok jóval idősebb whiskyk aromavilágát és összetettségét képesek felmutatni.