Leírás
Kavalan Single Malt
A Kavalan az első tajvani whisky, melyet a sziget észak-keleti részén található Yuan Shan lepárlóban készítenek. Nem véletlenül esett erre a vidékre a választás, hisz az üzem két hegyvonulat között helyezkedik el, melyek bővelkednek tiszta és hideg forrásvizekben. Nevét Yilan megye legkorábbi törzséről kapta. Malátázott árpáját pedig egyenesen Skóciából. A whiskylepárlásnál szokatlanul korai vágási pontok alkalmazása miatt alapvetően édes karakterű italokat készítenek, amelynek érleléséhez válogatott, minőségi hordókat használnak; többek között bourbon, sherry, portói és egyéb más boroshordókat. A négyemeletes tárolóházakban a hordók össze vannak kötve egymással, ezáltal előzve meg az igen gyakori földrengés okozta károkat. A forró és magas páratartalmú klíma miatt a máshol szokásosnál jóval nagyobb az angyalok jussa vagyis amekkora rész elpárolog évente a hordóból: a legfelső szinten akár 42 fok is lehet, az angel’s share pedig 15-17%, ellentétben például a Skóciában szokásos évi 1-2%-kal!