Leírás
JM VSOP 43% 0.7l
Ún. rhum agricole, vagyis frissen préselt cukornádléből és nem melaszból készül, így előállítása jóval költségesebb, de kifinomult aromákban jóval gazdagabb. Az alapító, Jean Marie Martin nevének kezdőbetűiről elnevezett lepárló 1845 óta készít rumot Martinique szigetének északi csücskében. A nagy presztízsű lepárlóüzem - a szigeten egyedüliként - saját termesztésű cukornádat használ a rum gyártásához. A frissen facsart cukornádléből (Rhum agricole), a legmagasabb minőségi követelmények betartásával (Appellation dOrigine Controlée - A.O.C) készülő ital semmilyen hozzáadott összetevőt (karamell, egyéb édesítők) nem tartalmaz. Épp ezért színét kizárólag a hordó fájától kapja, íze pedig fűszeresebb, szárazabb, mint a Karib-térség más (jellemzően a francia nyelvterületen kívüli), nagyüzemben gyártott rumjai. A párás, meleg klímának köszönhetően az érés jóval intenzívebb (nagyjából 3-szor gyorsabb, mint Franciaországban), ezért évente a hordóban tárolt ital 10%-a párolog el, az alkoholfok pedig 1 tömegszázalékkal csökken minden évben.