Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Naár Pincészet

A Naár család története Magyarországon egészen az 1750-es évekig, a betelepítés időpontjáig ismert. A sváb ősök ugyanis ekkor érkeztek Sárospatak város környékére. A helyi szőlőfajták művelésébe és a bor készítésébe hamar beletanultak. Így a felmenők kisebb szőlőterületeket már sok generációval ezelőtt is műveltek. Családunk szőlőterületeit 1990-től folyamatosan fejleszti. A fajták arányaiban 60% Furmint, 25% Hárslevelű, 10% Sárgamuskotály valamint Kövérszőlő és Zengő. Idősebb, 40-50 éves tőkéik is vannak, de igyekeznek új és régebbi területek művelésbe vonására is. Először 2010-ben telepítettek sárgamuskotályt, majd 2016 tavaszán újabb 2,4 hektárral növelték a birtokot, nagyrészt furminttal a Pogánykút dűlőben. A Pogány-kút azért fontos számukra, mert az első sváb családoknak itt voltak szőlőik és mert a falu az itt található kútról és a svábokat betelepítő Trautson hercegről kapta a nevét. Így már hat dűlőben 20 ha területen művelik szőlőiket.
Rendezés:
Az oldal tetejére